Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Välja rätt inverter

Funderar du på att köpa dig en inverter? Du har många bra modeller att välja på via www.inverterbutiken.se. En sådan kan du ha nytta av i många lägen. Den är smart eftersom att du med den kan omvandla batteriets ström 12V (likström) till ett vägguttag 230 V(växelström). 

Idag finns det som sagt lite olika varianter av inverters att välja på. Det kan vara bra att tänka på lite saker.

Vad behöver du tänka på?

Om du inte köpt en inverter innan, så kan det vara svårt att veta vad det är du behöver ha. Det är bra att först bestämma dig för hur kraftfull inverter du behöver ha, alltså Watt samt om det ska vara så att den ger dig en ren eller modifierad sinusvåg.

Är det så att du ska använda den för att koppla in högtalare, datorer eller annan känslig elektronik så krävs oftast en ren sinusvåg för bästa resultat.  Skulle det vara en modifierad sinusvåg så ger det dåligt ljud samt att den kan även göra att elektroniken går sönder helt och hållet. 

När det kommer till styrkan på invertern är det dina apparater som avgör. På kylskåp, mikrovågsugnar och andra apparater finns det alltid en lapp som anger vilken watt som krävs. Försök alltid att lägga dig i överkant när du köper en växelriktare, då man aldrig vet när man behöver lite extrakraft. Sedan kan du även få hjälp med att hitta vad du behöver där du köper den!

18 Oct 2022