Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Upptäck Schweiz

Schweiz är ett mycket trevligt land att besöka, året om! Många åker gärna hit för att tillbringa en vecka eller två i alperna med skidåkning. Det finns många trevliga alphotell här att välja mellan. Det är dock minst lika fint att åka hit under sommaren. Då kan man ägna sig åt andra aktiviteter än just skidåkning. Så varför inte boka hotell Alperna i Schweiz och testa även sommarens aktiviteter? En av sakerna att göra är så klart att se Matterhorn, det är just det ni ser på bilden här. Matterhorn, sägs vara ett av de mest fotograferade bergen i världen, är ett absolut måste och ses bäst från den charmiga och bilfria byn Zermatt. I trakterna av Zermatt finns det fantastiska vandringsmöjligheter och de flesta leder går enkelt att nå med bergbanor och liftar. 

Saker du måste göra i Schweiz

Testa skidåkning i Verbier

Verbier är en berömd skidort i Schweiz och passar främst vana skidåkare. Du reser enklast till Verbier genom att flyga till Genève. Därifrån tar du dig sedan vidare med antingen hyrbil eller annan transport.

Ät ost i Gruyère

Smaka på god ost, är en av många saker att göra i Schweiz. Du hittar god ost i Gruyère. Denna medeltida stad är otroligt pittoresk och vacker men för de flesta som reser hit är det osten som är i fokus. Som namnet avslöjar är det detta område som Gruyère-osten kommer ifrån, men här finns även ett stort utbud av andra slags ostar.

Sen finns det även andra saker, som att testa på vinprovning i Lavaux, uppleva världens mest sceniska tågtur med Glaciärexpressen och upptäcka städerna längs Genévesjön.

 

2 Jun 2019