Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Tänk om man ändå hade en revisor

Ibland när jag sitter med alla räkningar, min budget och ska räkna på ekonomin så känns det ibland lönlöst att få ihop det. Man skulle ha en revisor eller nåt. Företag kan ju till exempel anlita Auktoriserad Redovisning & Revision - Dillon. Men som privatperson vet jag inte ens om det går att anlita en sån? Det hade ju vart skönt, vid deklarationen om inte annat! Men det är väl bara att gilla läget. Jag har i alla fall gjort en budget, har du?

Rätt smart att ha en budget

Jag vet att det är rätt många som inte har en budget. Själv skulle jag inte klara mig utan en. I min budget har jag ställt upp alla inkomster och sedan räknat samman dem. Jag har det i ett Excel. En flik för varje månad. Sedan så har jag där även alla utgifter, alltså alla räkningar, en post för matköp, en för spara och så vidare. Det så att jag ser hur mycket pengar det ska betalas varje månad. 

Viktigt att spara

Att ha en post för sparande är bra och viktigt. Dels för att se till att det finns pengar att spara och för att se till att man gör det. Jag har ett helt separat konto där jag sparar som en buffert och ett för saker jag vill göra eller köpa. Det är bra att ha dessa pengar att ta om,  ifall om att det är vad man behöver.

29 Jun 2021