Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Smidigt med rullbanor

Något som finns i en mängd varianter det är rullbanor, transportband och conveyorsystem. Ofta kan man hitta dem i den tillverkande industrin men de finns även på ställen som flygplatser med meera. Det är bra att använda rullbanor istället för att bära eller lyfta manuellt. Om du vill, läs mer här om rullbanor. Ett bra företag som erbjuder olika rullbanor, kedjebanor, conveyorsystem med mera är Vecto AB. Det kan vara en god idé att satsa på att ha detta om ni är en fabrik, har en industri eller behöver transportera tunga saker längre sträckor i en lokal. Att göra det manuellt är inte alltid möjligt och om det är möjligt kan det ändå vara dumt. Det eftersom man då kan drabbas av förslitningsskador.

Satsa på bra transportörssystem

Om ni är i behov olika sorters rullbanor så är det inte fel att kontakta Vecto. Detta företag finns att hitta i Skåne och de har specialiserat sig på att kunna erbjuda totala systemlösningar inom intern transport- och materialhanteringsteknik. Detta företag kan även leverera transportutrustningar till er och er verksamhet, dels i enskilda moduler, så väl som det finns som nyckelfärdiga anläggningar.

Tänk på ergonomin som helhet

Att lyfta och bära tunga saker manuellt är inte bra för kroppen och bör undvikas så mycket som möjligt. Det är bra att satsa på ergonomiska hjälpmedel oavsett om det är lyftar, rullbanor eller annat. Det kan även vara idé att ta in en ergonom som hjälper er. 

19 May 2021