Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Satsa på att storstäda ibland

Något som är bra att göra, i alla fall ett par gånger om året, det är en rejäl storstädning. Den kan du göra själv, eller så anlitar du städning via städfirma. En storstädning är en mera grundlig städning av hemmet. Var tredje månad är ett bra riktmärke för denna typ av städning. Många gör det gärna inför våren, sommaren, hösten, julen och så vidare. Även om du städar varje vecka är det inte fel att göra en storstädning lite då och då. Det gör att du får det riktigt rent, överallt! Du kan då passa på att piska mattor, frosta av frysen, samt göra rejält rent i badrum och kök.

Städa rum för rum

En storstädning är inte något du gör på bara ett par timmar. Det är smart att lägga en hel helg på det och dela upp det rum för rum. 

Under en storstädning kan det vara bra att rensa i köket, då i kyl, frys och skafferi. Släng gammal mat, samt frosta av frysen vid behov. Gör rent ugnen, samt dra fram spisen och gör rent bakom. Passa även på att göra rent fläkten. Släng eller tvätta alla disktrasor, ta fram nya svampar, tvätta alla handdukar, grytlappar och grytvantar.

I badrummet är det bra att göra rent golvbrunnen, samt handfatets avlopp. Se även till att kalka av där det behövs., 

När det gäller övriga rum så kan du göra rejäl damtorkkning, skaka/piska mattor, putsa alla fönster. 

21 Dec 2020