Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Lära sig städa

Det är inte fel att låta dina barn vara med tidigt och lära sig städa. Nu ska de ju inte slava runt i hela hemmet, men att lära sig lägga tillbaka saker där de hör hemma kan de göra redan som små. Senare är det inte fel att låta dem hjälpa till med vissa sysslor, kanske i utbyte mot att e får veckopeng eller månadspeng. Det ger dem ju även en bra grund till den dagen de flyttar hemifrån. De ska ju då klara av att ta hand om sitt hem själva, med städning, tvätta, laga mat och alla andra vuxensaker. Visst kan de anlita en bra städfirma, men det är ändå bra att veta hur man städar de olika rummen.

Att städa olika rum

Även om de flesta har "typ" koll på hur man städar, så är de inte fel att få en slags lista över vad som bör göras i varje rum. Kanske du nyss flyttat hemifrån och inte fått lära dig alla olika moment, eller så vill du bara underlätta för dig själv med en bra lista.

De flesta rum städas på samma sätt, fast kök och badrum kräver lite mer. I alla rum är det bra att ta bort allt synligt skräp och disk. Släng skräpet och ta disken till diskhon eller diskmaskinen. Dammatorka sedan i alla rum, uppifrån och ner. Sedan, ta upp allt du kan från golv, så det är lättare att dammsuga. Sedan skura golvet. 

1 Jun 2021