Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Hur tränar man på bästa sätt?

Det här med att träna, det finns ju så många varianter av det man kans syssla med. Men vad är bäst att träna? Läste en artikel om det på nätet där de säger att en kort och intensiv träning är bra för både prestation och hälsa. Men att det även är individualiserat vad som är bra träning. Sedan finns det träning som är generellt bra för alla enligt vetenskapen. Det handlar inte om att träna mycket utan att träna smart. Sen kan samma träningsprogram ge helt olika resultat för olika människor. Det beror tydligen på vad man har för gener.

Komma igång med att träna

Är man ovan och aldrig har tränat innan, så är det en god idé att gå ut försiktigt, så att man inte skadar sig eller direkt tröttnar för att det är för intensivt. När man är mer van och tränar x antal gånger per vecka så kan man även börja lägga fokus på ett mål. Är man intresserad av fitness finns det bra hjälpmedel på vägen, läs vidare om det på Fitline. 

Hitta det du är bra på

Ibland kan man vara bra på saker utan att veta om det. Kanske det är så att det bor en löpare inom dig eller en duktig simmare? Testa dig fram med olika sorters träning för att hitta det du är bra på så väl saker som du tycker om att göra. Träning ska vara roligt även om det kan vara jobbigt. 

 

 

 

4 Feb 2019