Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Flyttpacka på rätt sätt

Ett stort moment i en flytt, det är själva flyttpackningen. För bra tips kring flyttning, kolla in https://packmaterial.se/. Att packa ner alla dina saker, det kan ta tid. Särskilt om du bott länge på ett och samma ställe. Du har säkert flera rum fyllda med prylar, för att inte tala om förråd eller källare eller garage med saker. Det är bra att göra en effektiv flyttpackning, med hjälp av lite knep. Vad du kan börja med, det är att rensa, rensa och rensa! De flesta av oss samlar på oss en massa grejer under åren som är svåra att göra sig av med. En del saker är trasiga som vi tänker vi ska laga, men det blir inte av att man gör det. Har du trasiga saker och ska flytta, så släng det! Är det prylar du inte använder, skänk bort eller sälj av det.

Skaffa många kartonger

När du ska packa se till att ha ordenligt med kartonger. De kommer att gå åt! Du bör nämligen inte packa dem allt för fulla, då blir de för tunga och svåra att bära. Det är smart att köpa lådor som är likadana. Det är enklare att stapla dem samt frakta dem då. Märk även upp kartongerna allt eftersom du packar dem. Det med vad som är i, eller vilket rum de ska till i nya bostaden. Märk gärna på flera sidor så att det är lätt att se direkt var de ska ta vägen. 

Prioritera din packning

Olika rum har olika prioritet. En del saker är svåra att packa ner för tidigt eftersom du har behov av dem i din vardag. Det finns dock saker du tidigt kan packa. Bland annat finare porslin, viss köksutrustning, prydnadssaker, lakan, handukar, böcker och så vidare. Allt det du inte använder eller kommer använda före flytten kan packas. Badrummet är ett rum som du kan vänta med till sist. Du kan packa det mesta i detta rum ungefär en vecka före flytten. Förråd, garage med mera är ofta fyllda med saker du kan packa ner tidigt om du vill, efter du rensat det så klart.

7 Jan 2021