Bluevelvet

Jag vet saker inte du vet

Flytta till Malmö?

Är det så att du har varit på rekrytering Malmö och fått jobbet? Grattis! Men då var det där med att flytta dit med. Så har du inte skaffat bostad är det kanske hög tid att göra det? I Malmö finns det flera bra områden att bo i. I centrala Malmö så har du dels södra innerstaden, dels västa innerstaden. Södra delen är det mest ungdomar som bor i och där är det mer storstadspuls. Västra delen har mer grönområden samt är lugnar. 

Andra bra delar av Malmö att bo i är Hyllie, Västra hamnen, Rosengård.

Hitta bostad att hyra i Malmö

Om man jämför mot andra storstäder i Sverige så är Malmö lite lättare att hitta en bra bostad att hyra faktiskt. Sen är även hyrorna generellt lägre i denna stad, än i till exempelvis Stockholm. En annan fördel är att även utanför de centrala delarna är det nära till allt.

Till de största hyresvärdarna i Malmö hör MKB, Stadsbostäder och Heimstaden som både förvaltar vanliga hyresrätter och studentbostäder. Utöver hyresrättslägenheter finns ett relativt stort utbud av andrahandsuthyrning och alternativa boendeformer i Malmö.

Köpa bostad?

Du kan så klart välja att köpa bostad i Malmö med. Det är även här billigare än vad det är i Göteborg eller Stockholm. Snittpriset från 2020 visar att det kostar runt 29 706 per kvm på bostadsrätt och 36 072 kr per kvm för villa. 

Så det är bara bestämma vad för boende som passar dig och din plånbok.

15 Jul 2021